Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
září

Prvorepublikový dětský den

Karolinum

zpět na výpis akcí
 

Přijďte 28. září do Karolina a možná potkáte i samotného tatíčka Masaryka! 

Datum:28. 09. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Kultura

V rámci oslav 100. výročí založení Československa se uskuteční DĚTSKÝ DEN, určený zejména pro děti od tří do patnácti let.

Děti se seznámí s každodenním životem za první republiky, s významnými osobnostmi prvorepublikového veřejného života nejenom z řad politiků, ale i spisovatelů či hudebníků.

Děti si budou moci zacvičit se sokoly, popovídat si s legionáři o jejich sibiřské anabázi a podívat se na populární kousky z dobové divadelní produkce.

Nevšedním zážitkem pro malé i velké účastníky bude i dobrodružná hra v uličkách Prahy, která děti pobaví a poučí o životě města ve 20. a 30. letech minulého století.

V obou dvorech Karolina budou připraveny stánky, ve kterých se bude prezentovat život za první Československé republiky:

- stánky s prvorepublikovým zbožím s cenami a převodem hodnoty na dnešní Kč;

- stánky, v nichž bude prezentována rukodělná činnost pro mladší (kresba, šablony, omalovánky, modelování) i pro starší děti (háčkování, vyšívání, pro kluky tvorba vojenské legionářské průkazky);

- stánky s časopisy a s literaturou (především, avšak nejen s díly Karla Čapka a Karla Poláčka) s důrazem na prvorepublikovou společnost;

- několik stánků s občerstvením (s typickými prvorepublikovými recepty);


Na pódiu vystoupí legionáři, sokolové, bude se hrát též loutkové divadlo, k dispozici budou dětské výtvarné dílničky.

Zástupci libeňského Sokola představí výstavku prvorepublikových dokumentů (fotografie, psané dokumenty, prapory, části nářadí nebo sokolského kroje) a nabídnou dětem společné cvičení.

Mimo prostory Karolina bude probíhat „bojovka“ s pěti stanovišti, kde budou děti pomocí různých úkolů a rozhovorů s představiteli prvorepublikové společnosti chytat zloděje.

Karolinum
Tel: +420 224 491 111
Ovocný trh 5
Praha 1, 116 36
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: