Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
září

Pražské křižovatky // 2018 //

Nová scéna

zpět na výpis akcí
 

Mezinárodní divadelní festival Pražské křižovatky

Začátek:29. 09. 18
Konec:07. 10. 18
Cena:od 690 Kč
Čas:20:00 - 20:30
Kategorie: kultura|divadla

Festival věnovaný politickému a divadelnímu odkazu Václava Havla, do Prahy opět přiveze výjimečná zahraniční představení. Pražské křižovatky potvrdí svou pozici výjimečného festivalu, na jehož programu se střetává jak progresivní činohra, tak i další mezižánrové projekty. Součástí budou – stejně jako vloni – debaty s tvůrci, přednášky a diskuse a festival se usídlí ve všech prostorách Nové scény.

Festival otevře inscenace holandského souboru De Warme Winkel Gavrilo Princip – v roce stoletého výročí konce první světové války De Warme Winkel derniérují dílo, které se metodou populárního live cinema nahlížejí na jeden z nejzmapovanějších osudů dvacátého století: s humorem, ironií i jistou tragikou. 

V Praze se objeví hvězdy mezinárodní divadelní scény, s nimiž se domácí publikum zatím nemělo možnost seznámit. Přijede Tiago Rodrigues s inscenací If a Window Would Open, Féderico León s Las ideas, choreograf Simon Mayer s inscenací Sons of Sissy a další. V průběhu festivalu promítneme film My Country; a Work in Progress, který vznikl na základě stejnojmenné inscenace londýnského Národního divadla na téma brexitu. 

Festival zakončí inscenace Brodskij/Baryšnikov divadla New Riga Theatre, v níž vystoupí domácímu publiku dobře známý Michail Baryšnikov.


KOMPLETNÍ PROGRAM: bit.ly/PROGRAM_2018

Zvýhodněné FESTIVALOVÉ PASY právě teď v prodeji: 
???? bit.ly/Festivalový_pas_2018 ????

Nová scéna
Tel: 224 931 482
Národní 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: