Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
srpna

Výstava Marie Ladrové

Restaurace Plevel - Krymská

zpět na výpis akcí
 

Marie Ladrová vystavuje v Plevelu své menší akvarely hub a krajin z vlastně připravovaných barviv.

Začátek:29. 08. 18
Konec:09. 10. 18
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

 

Text spisovatelky Olgy Tokarczuk „Svět nejprve připomíná plíseň, jemnou a bílou, ale roste rychle, jednotlivé nitky se spojují a vytvářejí silný povlak. nakonec ztvrdne a začíná získávat barvy“, který si autorka výstavy vypůjčila jako název výstavy, odkazuje k jedné z autorky vášní.  Jsou jí rostliny, houby, příroda. Spojení s přírodou je patrný i v použitých barvách,  kdy si k tvorbě vytváří vlastní přírodní barviva a každá z použitých barev, je tak součástí unikátnosti díla.  

Tuto zálibu v houbách a přírodě ukazuje autorka i na výstavě v Plevelu. Dolní patro restaurace se proměnilo na jakýsi atlas hub, ukazující jejich krásné detaily a horní patro otevírá prostor vzpomínkám na chvíle strávené v poklidu přírody. Styl záznamu krajiny, blížící se až japonské kresbě, kterou je autorka do jisté míry ovlivněna, vyvolává pocit klidu a souladu s přírodou.

Srdečně vás zveme na výstavu, kde Marie Ladrová prezentuje své dorbnější akvarelové kresby. Vystavená díla jsou prodejná. 

  

Přírodní barviva na bavlněném papíře

Použité rostliny:

Černý bez- modrá, šedá, zelená,

                           Mořena barvířská – žlutá, oranžová

                           Kurkuma – žlutá

                           Červec nopálový – fialová, červená

                           Listy a slupky ořechu - hnědá

 

 

Plevel
Tel: 273 160 041
Krymská 126/6
Praha 10, 101 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: