Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
července

Martin Krajc: Tinto de verano

DSC Gallery

zpět na výpis akcí
 
Tip

Pro Martina Krajce je typický jeho mimořádně uvolněný expresivní malířský rukopis, který se stal jeho poznávací značkou již na škole.

Začátek:18. 07. 18
Konec:29. 08. 18
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Martin Krajc se narodil v roce 1984 v Praze. V letech 2003-2009 studoval na pražské Akademii výtvarných umění v ateliéru Michaela Rittsteina a Vladimíra Skrepla. V rámci studia působil půl roku na madridské Facultad de Bellas Artes de Universidad Complutense, kde se nechal inspirovat španělskými mistry. Autor se převážně soustředí na médium obrazu a rozpracovává ho do různých forem.Pro Martina Krajce je typický jeho mimořádně uvolněný expresivní malířský rukopis, který se stal jeho poznávací značkou již na škole. Jistá míra jednoduchosti v kombinaci se silnou expresí z něj dělá jednoho z nejpozoruhodnějších současných mladých expresionistů. Motivem obrazů, které variuje v cyklech, mu jsou velkoměsto, figury a zvířata v modernistických interiérech nebo z posledního období zobrazení naddimenzované figury inspirované estetikou a zobrazovacími principy současné reklamní a umělecké fotografie. Důležitým se pro autora stalo členství v umělecké skupině Obr., se kterou prezentoval svoji tvorbu v rámci putovních výstavních projektů v České republice, Slovensku a Německu.

 

Martin Krajc také pravidelně vystavuje na svých autorských výstavách a je zastoupen v důležitých veřejných a soukromých sbírkách umění.

DSC Gallery
Tel: 607 262 617
Dlouhá 5
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: