Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
května

Tibet žije 12

Kasárna Karlín

zpět na výpis akcí
 

V úterý 29. 5. vrcholí jeden z nejvýznamnějších buddhistických svátků Saga Dawa.

Datum:29. 05. 18
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 23:00
Kategorie: poznání|centra

V úterý 29. 5. vrcholí jeden z nejvýznamnějších buddhistických svátků Saga Dawa. V tento den bude v prostorách karlínských Kasáren a jeho okolí probíhat Tibet žije, benefiční koncert, který již po dvanácté podpoří tibetskou dětskou exilovou vesničku a školu v Biru na severu Indie. 

 

V minulých letech probíhala akce formou standardního koncertu, programu se účastnili například Houpací koně, Kitchen, Vobezdud, Květy, Čokovoko, Zrní a další. Letos jsme se rozhodli celou akcii pojmout trochu jinak – vytvořili jsme paralelní program, do kterého jsou zapojeni pouliční umělci. Pouliční umění je nedílnou součástí městské kultury. Představuje vzácnou kulturní tradici, líheň budoucích talentů, ale také akt svobody a možnost vyjádření lidského ducha.

Kromě témat, týkajících se práv a svobod tibetského národa, chceme vypíchnout právo lidí na svou svébytnou kulturu a její udržení (byť převážně v exilu). Spolupracujeme s neziskovkami, které akci zajišťují "osvětový program", takže o informace není nouze. My - tým Tibet žije - chceme představit problematiku Tibetu nenásilně, skrze téma práva na kulturní odlišnosti, které se týká všech lidí obecně. Přijďte s námi pomáhat!

 

Buskeři budou během dne v ulicích Karlína a v karlínských kasárnách, jejich klobouky s vybranými penězi půjdou na konto sbírky pro Tibet žije. 

 

V 18:00 se program začne přesouvat do Kasáren. Muzika bude jak na nádvoří před kasárnami, tak uvnitř kasáren. V rámci zachování určité živelnosti poskytneme hudebníkům prostor pro hraní bez předchozích domluv – Máte-li tedy zájem si zahrát, stačí, když si vezmete nástroje a vyčkáte volného místa. 

 

Mimo hudební produkci bude na programu divadelní improvizace, dílny, promítání, výstava atd. Na všech místech bude k dispozici program, včetně plánku kasáren a všech dalších stanovišť s muzikanty a pouličními umělci. 

 

_____________________________________________

Program

 

16 – 17 – busking v Karlíně

17 – 18 – pouliční umění + workshopy v kasárnách

18 –20 – Busking v Karlíně + paralelní program v kasárnách

20 – 22 – Stage Kasárna

22 – až, až –after jam

Kasárna Karlín
Tel:
Prvního pluku 2
Praha 8
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: