Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
května

Na krátko - Premiérový víkend

CinemArt

zpět na výpis akcí
 

Na krátko je příběh o dětech, které předčasně dospívají, protože už tu nejsou celé rodiny, aby je chránily před tím, jaký svět skutečně je.

Začátek:24. 05. 18
Konec:27. 05. 18
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Na krátko je drama o chlapci Jakubovi, který zjistí, že celý jeho dosavadní život byla lež. A jemuž nezbude, než okamžitě dospět a se ztrátou iluzí se vyrovnat, anebo… skončit špatně. Pomoct mu nemůže nikdo. Ani matka, protože to ona mu lhala a tu pohádku o tatínkovi, který se mu nemůže věnovat, protože brázdí moře na zaoceánské lodi, si vymyslela. Ani otec, který na něj ve skutečnosti celý život kašlal a teď se chce starat, ale jen proto, že o něj jeho “opravdový” syn z manželství nestojí. A ať je jaký chce, kapitán tedy rozhodně není. Ani sestra Pavlína, která je ve svých šestnácti též také prahu zjištění, že život je úplně jiný, než si ho představovala, a které to srdce zlomí úplně stejně.

Autorkou scénáře je oceňovaná spisovatelka Petra Soukupová a pro talentovaného režiséra Jakuba Šmída to je po snímku Laputa druhý celovečerní film. Jeho krátký film Neplavci získal v roce 2011 Českého lva – Cenu Magnesia pro nejlepší studentský film a byl vybrán francouzskou L’Académie des César mezi sedm nejlepších krátkých filmů.

Snímek Na krátko je v distribuci doplněn předfilmem, krátkým kresleným filmem Výměna rolí režiséra a výtvarníka Pavla Koutského o tom, že ne vždy je jasné, kdo řídí a kdo se veze, kdo poroučí a kdo poslouchá, kdo je loutkohercem a kdo loutkou.

Režie: Jakub Šmíd
Předloha: Petra Soukupová (povídka)
Scénář: Petra Soukupová
Kamera: Vidu Gunaratna
Hrají: Jindřich Skokan, Julia Issa, Petra Špalková, Marta Vančurová, Martin Finger, Jindřich Žampa

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: