Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
dubna

Otevření Paláce Archa

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Přijďte si s Open House Praha 2018 připomenout historii, která je pro nás stále tak důležitá, skrze krásnou a kvalitní architekturu. 

Datum:29. 04. 18
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|památky

Legiobanka je architektonický klenot a symbol nově vzniklé republiky. Josef Gočár ji navrhl v tzv. „národním“ stylu rondokubismu. Legionáři, jež se zasloužili o vznik republiky, nechali tak svoji záložnu vyzdobit slovanskými až folklorními motivy. 

V neděli 29. dubna bude jedna z posledních příležitostí, kdy se tyto prostory otevřou veřejnosti. Přijďte si s Open House Praha 2018 připomenout historii, která je pro nás stále tak důležitá, skrze krásnou a kvalitní architekturu. 

A protože si myslíme, že by i děti měly znát naši historii, připravili jsme pro ně dvě speciální prohlídky (v 10 a 15 hod.).

Akce je součástí projektu Architektura první republiky v Praze, v rámci kterého každou poslední neděli v měsíci otevřeme jednu budovu z tohoto období našich dějin a všechny najednou pak znovu 28. října, přímo v den oslav vzniku Československé republiky.

Open House Praha
Tel: 222 561 913
Na Poříčí 1046/24
Praha 1
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: