Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
ledna

Bosch. Oživené vidění

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 
Tip

Multimediální výstava.

Začátek:19. 01. 18
Konec:05. 05. 18
Čas:09:00 - 12:00
Kategorie: kultura|galerie

Hieronymus Bosch – veliký a záhadný – opustil tento svět téměř před 500 lety v srpnu 1516. Není divu, že rok 2016 byl v Evropě vyhlášen rokem Bosche. Na vzpomínku významného data byly organizovány velkorysé akce: velké výstavy děl Bosche a moderních umělců, inspirovaných neodhalenými symboly a záhadami jeho výtvarných děl, byly pořádaný ne pouze v rodinném městě umělce s-Herotegenboschi (Nizozemsko), ale i v Madridu, Benátkách a jiných Evropských městech. Jednou z hlavních akcí věnovaných Boschovi v České republice bude multimediální výstava „Bosch. Oživené vidění“, jež se otevře dne 19. ledna 2018 v areálu Výstaviště Praha Holešovice.

V prostorách výstavy „HIERONYMUS BOSCH. OŽIVENÉ VIDĚNÍ“ se pořadateli snažili shromáždit veškeré existující informace o životě a dílech Bosche, včetně nejfantastičtějších verzí. Multimediální část je opravdovým karnevalem příšerných a zároveň atraktivních postav malíře. Můžeme nekonečně pozorovat ten fantasmagorický svět slizkých plazů, břichatých příšer, ryb s lidskýma nohama, lidí se sudy místo břicha a stvoření ve tvaru pavouků.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: