Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Nejlepší festivalové filmy v Praze.

Začátek:04. 10. 17
Konec:10. 10. 17
Čas:18:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

NESTÍHÁTE JEZDIT NA FESTIVALY V BERLÍNĚ, BENÁTKÁCH A CANNES? NEVADÍ. JEJICH VRCHOLY PŘIVÁŽÍME DO PRAŽSKÝCH KIN. 

ČTVEREC | O TĚLE A DUŠI | TA, KTERÁ ODEŠLA | ZABITÍ POSVÁTNÉHO JELENA | 120 BPM | NEMILOVANÍ | NIKDYS NEBYL | WESTERN | KROTKÁ | JANIČKA | FANTASTICKÁ ŽENA | ODNIKUD

Reprezentativní výběr dvanácti snímků z nejdůležitějších evropských festivalů na vás čeká na čtvrtém ročníku Be2Can. Letos opět uvádíme jako jediný festival v ČR všechny tři vítěze Benátek, Berlína a Cannes pohromadě: držitele Zlatého lva z Benátek Ta, která odešla, Zlatého medvěda z Berlína O těle a duši a Zlaté palmy z Cannes, konceptuální komedii Čtverec. 

Kromě vítězných snímků se objeví i další oceněné filmy. Poprvé tak diváciuvidí film francouzského režiséra a scénáristy Robina Campilla 120 BPM o boji s nemocí AIDS, který na festivalu v Cannes vzbudil velký rozruch. Ozdobou bude tíživé drama Nemilovaní ruského režiséra Andreje Zvjaginceva, v jehož centru pozornosti stojí rozvádějící se manželský pár a jejich syn, který se stává obětí rozpadajícího se vztahu. Cenu za scénář z Cannes 2017 si odnesly hned dva snímky, thriller Lynne Ramsey Nikdys nebyl, ve kterém exceluje Joaquin Phoenix a horor Zabití posvátného jelena nejznámějšího představitele divné řecké vlny Jorgose Lanthimose s Nicole Kidman a Colinem Farrellem v hlavních rolích.

V nabitém programu se objeví i snímek Krotká běloruského solitéra Sergeje Loznici, který vznikl podle předlohy povídky Fjodora Dostojevského i drama Valesky Grisebach Western o obyčejných lidech, střetu jejich kultur a schopnosti porozumět bezeslov. Asi nejextravagantnější kousek z letošního Be2Can je Dumontův muzikál Janička, ve kterém režisér nechává do metalového a breakcorového podkresu zpívat osmiletou Janu z Arku o tom, jak nemožné je dále snášet násilí páchané na francouzské půdě Angličany během stoleté války. LGBT drama Sebastiána Lelio Fantastická žena (Artcam) a dechberoucí drama Fatiha Akina Odnikud (Aerofilms) s vynikající Diane Kruger, která si za roli ženy toužící po pomstě a spravedlnosti zároveň, odnesla cenu pro nejlepší herečku Cannes 2017.

Be2Can nabízí i bohatý dopovodný program v podobě přednášek a diskusí. Jeho podobu zveřejníme v září.

Organizátorem pečlivě kurátorované přehlídky je Be2Can Distribution.

Kino Lucerna
Tel: 736431503
Vodičkova 704/36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: