Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
září

Šťastný Krtek aneb Krtek slaví 60. narozeniny

Chvalský zámek

zpět na výpis akcí
 

Víte o tom, že oblíbený Krtek Zdeňka Milera slaví letos již 60. narozeniny? 

Začátek:09. 09. 17
Konec:03. 12. 17
Čas:09:00 - 17:00
Kategorie: pro děti|Kultura

Víte o tom, že oblíbený Krtek Zdeňka Milera slaví letos již 60. narozeniny? A kde jinde slavit tak významné výročí než na Chvalském zámku, který je zasvěcen dětem, rodinám, školám a školkám? Pobaví se děti i dospělí, na všechny při narozeninové výstavě myslíme! Výstava probíhá od 9. 9. do 3. 12. 2017, denně od 9 do 17 hod. včetně státních svátků, pondělků i prázdnin ve všech výstavních prostorách zámku. Připravili jsme i mnoho doprovodných akcí a komentované prohlídky pro rodiny s dětmi, školy, školky a dětské kolektivy. 

Zámecká kočárovna se proměnila na kino, kde promítáme filmy o Krtkovi. Ze sklepení se stala velká interaktivní herna, neboť je věnováno výstavě Zdeněk Miler dětem. Mezi panely ve tvaru otevřené knihy s replikami ilustrací na děti čekají skládačky, puzzle, kostky, skládací raketa nebo bludiště. Za splněné úkoly si děti dávají do katalogu razítka.

A co nabízí 1. patro zámku? Můžete zde obdivovat originální ilustrace ze společné knihy Zdeňka Milera a Kateřiny Miler „Krtek a rybka“ i první příběhy paní Krtečkové, originální ilustrace první samostatné knihy K. Miler „Krtek na návštěvě“. Kateřina Miler zde prezentuje ukázky své volné tvorby a představuje i modrého medvěda Baribala, svou původní pohádkovou postavu.

Velmi zajímavé jsou také ukázky originálních zachovaných ultrafánů, původního postupu kresleného filmu o Krtkovi ze studia Jiřího Trnky, kombinované s ukázkami z připravované knihy o Zdeňku Milerovi od Pavly Slancové. Emilie Milerová, manželka Zdeňka Milera, zde představí své obrazy Prahy i další volnou tvorbu. Jistě vám neunikne ani dokument o Zdeňku Milerovi, nazvaný „Mraky Zdeňka Milera“. Na závěr se jistě rádi zvěčníte s Krtkem a krtincem v našem fotokoutku.

Chvalský zámek
Tel: 281860130
Na Chvalské tvrzi 857
Praha 9, 193 21
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: