Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
září

Anežka zblízka – otevření smyslové procházky

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Interaktivní site specific projekt Iana Mikysky.

Datum:03. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 22:00
Kategorie: poznání|po praze

Máme velkou radost, že můžeme veřejnosti představit interaktivní site specific projekt Iana Mikysky v rámci #AnezkaLIVE, který netradičně spojuje smyslové vnímání a instalace v prostoru Anežského kláštera (Národní galerie v Praze). Zázemí a poloha kláštera nabízí skrytá a klidná zákoutí, jejichž využití přináší jedinečnou možnost znovuobjevování. Kniha s mapou procházkové trasy Vás provede jednotlivými zastávkami a skrze textové a grafické "partitury" nabídne instrukce k prožití prostoru. Procházka/instalace si klade za cíl vám pomoci ve vnímání vlastních prožitků, čímž zprostředkovává vyjímečný zážitek. 

Smyslová procházka bude otevřená po celý den, doprovodný program začíná v 15 hodin. Ten bude sestávat ze „slepých procházek“, při kterých Vás naši dobrovolníci provedou krátkou procházkou po okolí Anežského kláštera. Díky zavázaným očím a ztrátou zodpovědnosti za vlastní pohyb pocítíte nezvykle zvýšenou citlivost na zvukové a čichové vjemy. Každá procházka trvá maximálně 30 minut, kvůli omezené kapacitě Vás prosíme o registraci na následující adrese: https://goo.gl/forms/XHsAS6r6L74M55fz1

Na závěr dne proběhne křest knihy, po kterém zahraje Prague Jazz Swing Trio výběr ze svého repertoáru od cikánského po moderní jazz, od starého swingu k bossa nově. Smyslová procházka bude nadále přístupná v otvírací době kláštera, brožury budou k dostání v české i anglické verzi u pokladny Anežského kláštera.

PROGRAM:
15:00 – – „slepé procházky“ (registrace zdarma: https://goo.gl/forms/XHsAS6r6L74M55fz1) 
18:00 – – křest knihy Anežka zblízka
19:00 – – vystoupení Prague Jazz Swing Trio

– – vstup zdarma – –

Národní galerie
Tel: 224 301 122
Anežská 12
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: