Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
září

Den Architektury 2017

Kruh z. s. - Den architektury

zpět na výpis akcí
 

Procházky po českých a moravských městech s architekty a teoretiky ZDARMA!

Začátek:30. 09. 17
Konec:01. 10. 17
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 22:00
Kategorie: poznání|po praze, památky

Spolek KRUH ve spolupráci s lokálními organizacemi a iniciativami připravuje na podzim sedmý ročník celorepublikového festivalu, do kterého jsou zapojena česká a moravská města a obce všech velikostí. Letos se uskuteční 30. září a 1. října.

Hlavním tématem je tentokrát voda, která představuje nenahraditelný zdroj, zároveň ale dokáže být nebezpečným živelným elementem. Symbióza města, obce a řeky je tedy zcela zásadní. Řeka navíc představuje i širší souvislosti, a to především prolínání kulturní a přírodní krajiny. O všech těchto aspektech se lidé dozvědí ve více než šedesátce českých i slovenských měst během procházek vedených architekty, urbanisty, historiky a dalšími odborníky. Představeny budou nejen stavby přímo spojené s tématem vody, ale také současná architektura a historicky cenné objekty. Den architektury nejsou jen procházky, ale také cyklojízdy, plavby, projekce, diskuze, workshopy pro rodinné publikum, umělecké instalace a možná letos dojde i na koupací happeningy.

Zveme vás na českou premiéru oceňovaného dokumentu o jednom z nejvýznamnějších architektů současnosti Remu Koolhaasovi. Dokumentární film natočený jeho synem Tomasem uvedeme jako warm up festivalu 20. září v pražském kině Světozor. Po filmu následuje skype rozhovor s jeho tvůrcem Tomasem Koolhaasem, který povede Adam Gebrian. 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: