Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
srpna

Přestupkáři - cyklus debat / Kristýna Flutková: Palm...

Přestupní stanice

zpět na výpis akcí
 

Slyšeli jste už o palmovém oleji? A co o něm víte?

Datum:22. 08. 17
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: poznání|ostatní

Ne každý měl příležitost nahlédnout pod obal produktů, které obsahují olej z takzvané zelené pouště. Olej, na kterém se smaží Indonésie (a nejen ta), se rozšiřuje i do Afriky a jiných zemí. Ale proč je to takové zlo?
Kristýna se dlouhodobě angažuje v boji proti palmovému oleji. Má zkušenosti z Rady Koalice proti palmovému oleji a zároveň navštívila jako dobrovolnice Indonésii, ze které si přivezla zážitky a navíc řadu fotografií a autentických videí. Řekne nám, jak se k palmovému oleji dostala, jaký má tento problém rozsah a že se jedná o komplexní problematiku, která ve svém důsledku zasahuje i do průmyslu s pohonnými hmotami, masného průmyslu, potravinářského apod. Ústí v kácení deštných pralesů, vymírání vzácných živočichů, zneužívání pracovníků a novodobou otročinu i škodlivost pro zdraví. Řekneme si také, jaké jsou možnosti aktivního boje proti palmovému oleji a co může jedinec dělat.

Jako vždy na vás čeká drobné občerstvení a pití za dobrovolnou cenu.
Vstupné na akci je taktéž dobrovolné.

Přestupní stanice
Tel:
Chelčického 17
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: