Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
září

Krištof Kintera: Nervous Trees

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Výstava je v pořadí 100. výstavou uspořádanou Galerií Rudolfinum od jejího založení v roce 1994.

Začátek:07. 09. 17
Konec:27. 12. 17
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Krištof Kintera (*1973) patří k nejznámějším současným českým umělcům pracujícím v různých médiích. Moment pohybu, interakce a sociálně kritický přesah je odrazem propojování výtvarného umění, performance a divadelní scénografie. Je spoluzakladatelem experimentální divadelní skupiny Jednotka, autorem výtvarné koncepce každoročního festivalu 4+4 dny v pohybu. Jeho pohyblivá díla si získala velkou oblibu nejen svým mechanicky náročným provedením, ale i hravostí a vtipem. Tyto objekty přitom mají ve většině případů hlubší poslání, než jen pobavit. Jako vršovický patriot a vyznavač cyklistiky je autorem dvou pražských atypických pomníků – pod Nuselským mostem pomníku „Z vlastního rozhodnutí” věnovaného sebevrahům a „Bike to Heaven” na památku Jana Bouchala, zakladatele Auto*Matu a všech dalších cyklistů zabitých automobilisty v Praze.

Krištof Kintera měl v nedávné době významné výstavy v GHMP v Městské knihovně v Praze (2012), v Tinguely Museu v Bazileji (2014) a v Kunsthalle v Rotterdamu (2015).

Výstava je v pořadí 100. výstavou uspořádanou Galerií Rudolfinum od jejího založení v roce 1994. Vstupné na výstavu je díky Nadačnímu fondu AVAST zdarma.

Otevírací doba
út–st, pá–ne: 10–18 h
čtvrtek: 10–20 h
pondělí zavřeno

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 79/12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: