Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
července

Léto v Klementinu

Klementinum

zpět na výpis akcí
 

Letošní léto zahajujeme první ročník festivalu hudby, tance a umění vůbec.

Začátek:19. 07. 17
Konec:29. 08. 17
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba, vizuální umění

V samém srdci Prahy v Klementinu, proběhne letos 1. ročník hudebního festivalu. Na révovém náměstí a v zrcadlové kapli Klementina, Na Mariánském náměstí 1, se představí bohatý program, který je zaměřený nejen na klasickou hudbu.
Každý si najde svůj oblíbený žánr, ať již se jedná o klasický balet, chanson, muzikál či pop music.
Pod hvězdami si můžete vychutnat klasický romantický balet Romeo a Julie s hudbou Sergeje Prokofieva. Zahájí tak festival 19.července v 20.00 hod. Další reprízy budou 20. července a 28.srpna.V hlavních rolích se představí Adam Zvonař a Radka Příhodová, sólisté Mnichovského baletu.

Svou světovou premiéru na festivalu bude mít baletní soubor..., který uvede baletní večer Balet od A doZ. Představí tanec od svých začátků Ludvíka XIV až po současnost. Představení se usktuteční 25. července a 30.srpna.
Dalším představením bude 26.července Kamil Střihavka a Leaders. Jedná se letos jediný koncert tohoto vynikajícího zpěváka se skupinou leaders, známí především díky nezapomenutelnému hlasu z muzikálu Jesus Christ Superstar.
27. července se představí kontroverzní zpěvačka Jana Kratochvílová. Na scéně populární hudby působí již čtyři desetiletí. Je jedna z nejvíce originálních osobností české popové scény. V 80.letech odešla do Londýna, kde natáčí CD. Vidět její koncert je neuvěřitelnou událostí, ovšem v dobrém slova smyslu.
V srpnu bude festival pokračovat koncertem Chantal Poullain, která na počátku 80. let na sebe upozornila titulní rolí královny v Divadle Husa na provázku v představení Šašek a královna. Od té doby její kariéra stoupá vzhůru. Hrála v několika filmech, hostovala v Národním divadle Praha s rolí kněžny v Jiráskové Lucerně, v režii Vladimíra Morávka.
Chantal POULLAIN uvede večer jak jinak než plný francouzského chansonu o lásce, životě a smrti. 1. srpna si nenechte ujít tento vyjímečný večer v zrcadlové kapli.
24.srpna se v zrcadlové kapli představí duo Michal Pavlíček a Monika Načeva.Michal Pavlíček je právem považován za nejlepšího kytaristu na světě. V 80. letech spoluzaložil legendární Pražský výběr. Skládá geniálním způsobem hudbu k divadelním představením, ale i filmovou hudbu.
Michal Pavlíček společně s Monikou Nacevou, která je známá svým lahodně pronikavým hlasem vytvoří v Zrcadlové kapli neopakovatelnou atmosféru v barokním prostředí.
Celý festival uzavře 29.srpna na révovém náměstí klasická hudba. Orchestr Praga Sinfonietta, Solisté a Sbor Vox Pragae pod taktovkou Miriam Němcové uvedou na nádvoří Klementina nesmrtelnou hudbu Wolfganga Amadea Mozarta - REQUIEM.

Vstupenky na všechny akce jsou v prodeji sítě Ticketpro, Ticketportal a Viamusica. ceny vstupenek se pohybují od 150 do 450 Kč.
Počet vstupenek je vzhledem ke kapacitě sálu velmi omezeným, proto si neváhejte vaši vstupenky zakoupit včas a s předstihem. Zůstaňte s námi v kontaktu přes facebookové stránky a nenechte si ujít další info, fotografie a další zajímavosti týkající se této kulturní události.
Všechny produkce jsou vodné pro publikum od 0 do 99 let. Těšíme se proto i na vás.

Klementinum
Tel: 606 100 293
Křížovnická 190
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: