Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
června

Das Sommerkino Praha: Vlaštovka

Nákladové nádraží Žižkov

zpět na výpis akcí
 

Letní filmová přehlídka s nejlepšími filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska, pořádaná festivalem DAS FILMFEST.

Datum:12. 06. 17
Cena:Zdarma
Čas:22:00 - 23:45
Kategorie: kultura|kina

Film Vlaštovka
Švýcarsko 2016, 102 min.
Režie: Mano Khalil
Hrají: Manon Pfrunder, Ismail Zagros, Dejin Jamil, Bengin Ali, Aro Shikhmous, Lilian Naef

Mira, Švýcarka kurdského původu, náhodou objeví dopisy svého údajně mrtvého otce. Dozvídá se, že od rodiny odešel ještě před jejím narozením, aby bojoval proti přisluhovačům Saddama Husseina. Začne pátrat po svém původu a vydá se do iráckého Kurdistánu, kde je konfrontována s terorismem a válečnými zločiny, ale zároveň zde najde i lásku v podobě německy mluvícího Kurda Ramona.

Švýcarský filmař s kurdskými kořeny Mano Khalil vypráví příběh o hledání identity a sebeurčení mladé ženy a zároveň autenticky a až dokumentaristicky věrně zachycuje rozervanost své země. Snímek zahajoval festival Solothurner Filmtage 2016.

Letní minipřehlídku DAS SOMMERKINO pořádají Goethe-Institut Prag, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví.

Nákladové nádraží Ži...
Tel: 222116203
Jana Želivského
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: