Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
května

Noc literatury

Česká centra

zpět na výpis akcí
 

Literární happening, který netradičním způsobem přibližuje současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. 

Datum:10. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: poznání|knihy

Série veřejných čtení se uskuteční během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech Prahy 4 v Nuslích a Michli.

Literární happening organizují Česká centra/Czech Centres ve spolupráci s klastrem Sdružení kulturních institutů zemí EU (European Union National Institutes for Culture), zahraničními velvyslanectvími, Zastoupením Evropské komise v ČR a Nakladatelství Labyrint. Projekt se koná v předvečer zahájení největšího knižního festivalu v zemi – Svět knihy Praha. V Praze i v dalších městech v ČR proběhne Noc literatury 10. května 2017.

NOC LITERATURY V PRAZE

Každá z účastnických zemí představí jednoho svého současného autora v novém českém překladu. Kromě světových autorů mohou návštěvnící objevovat také méně známá pražská zákoutí a netradiční či běžně nedostupná místa. V předchozích letech se četlo na Malé Straně nebo na Starém Městě v Libni, na Smíchově, na Letné, na Žižkově, v Dejvicích, v Karlíně. Letos našla Noc literatury své místo v Nuslích a Michli.

Letošní trasa má celkem 19 zastávek. Čtení probíhají paralelně – na všech místech začíná čtení v 18h, ukázky se opakují vždy v půlhodinových intervalech až do 22.30. Návštěvníci si sami volí pořadí míst, která během večera navštíví. Úryvky interpretují známé (nejen) herecké osobnosti. V roce 2017 probíhá pod záštitou Adriany Krnáčové, primátorky hl. m. Prahy a Petra Štěpánka, starosty městské části Praha 4.

Česká centra
Tel:
Praha 4
Praha 4
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: