Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
dubna

Procházka: Bezdomovci a město

Týden diverzity

zpět na výpis akcí
 

Osoby bez domova se staly nedílnou součástí českých měst.

Datum:10. 04. 17
Cena:Zdarma
Čas:15:30 - 17:00
Kategorie: poznání|po praze

Vidíme je na rušných ulicích, u obchodních center nebo poblíž dopravních uzlů. Obývají svůj časoprostor, který se možná ne vždy protíná s tím obecným, konvenčním. Při vycházce se pokusíme tento časoprostor poodhalit. 

Zaměříme se na každodenní aktivity lidí bez domova, význam architektury či roli politiky. Neopomeneme ani některé statistiky příčin bezdomovectví, demografické údaje apod. Sejdeme se po vernisáži výstavy Výstava Hobohemia: Město bezdomovců na nádvoří v Hybernské 4. Pokračovat budeme přes Hybernskou, Florenc, Těšnov až na Vltavskou. Procházka tematicky navazuje na samotnou výstavu. 

Procházka potrvá přibližně 1,5 hodiny a není fyzicky náročná. V případě zájmu prosím kontaktujte koordinátora Petra Vašáta na e-mailu petr.vasat@soc.cas.cz nebo dorazte přímo na místo (rezervace není nutná).

Veškeré akce v rámci Týdne diverzity jsou bezplatné.

Týden diverzity
Tel:
Hybernská 4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: