Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
července

Živé Kvety (SK)

Cargo Gallery

zpět na výpis akcí
 

Jedna z nejlepších slovenských kapel po dvou letech opět v Cargo Gallery.

Datum:27. 07. 17
Cena:od 200 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty

Bratislavská skupina Živé kvety vydala nové album, Nové poschodia. Přestože na něm zvolnila hudebně, texty jsou i nadále otevřenými zpověďmi zpěvačky Lucie Piussi. Možná však pozitivnějšími než dřív.

Živé kvety jsou už od svých začátků špatným svědomím slovenské (a protože toho máme s našimi východními sousedy hodně společného a kapela hrává u nás častěji než doma, tedy i české) společnosti. Jejich zatím vrcholné album Sloboda z roku 2005 je jedním z nejvýraznějších v dobrém slova smyslu angažovaných alb, jaká kdy na území bývalé federace vznikla.

Kapela si za to samozřejmě užívá své. Na jedné straně má početný tábor příznivců a například její improvizované, v podstatě utajené vystoupení na letošním festivalu Pohoda v Trenčíně patřilo vzájemným propojením mezi publikem a malým pódiem, na němž Živé kvety unplugged hrály, k zásadním zážitkům. Na straně druhé je postoj slovenské většiny, o němž zpěvačka Lucia Piussi v aktuálním rozhovoru pro český magazín Uni říká: „Dalo by se říci, že žijeme přímo takový disidentský život. S tím rozdílem, že zatím nemusíme do basy. A když tam nemusíme, tak si žijeme po svém. Takže naše kapela už funguje naprosto mimo oficiálnístruktury naší ctěné společnosti.“
/ONDŘEJ BEZR/

Náplavka
Tel:
Rašínovo nábřeží
Praha 2
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: