Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
dubna

Dny evropského filmu

DNY EVROPSKÉHO FILMU

zpět na výpis akcí
 

Filmový festival.

Začátek:06. 04. 17
Konec:13. 04. 17
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Letošní Dny evropského filmu přinesou na padesát filmů z různých koutů Evropy a jako každý rok divákům nabídnou ty nejzajímavější snímky současné evropské kinematografie. Kromě tradičních programových sekcí, jako je například Best Of, €Docs nebo sekce K věci, která bude letos na téma dětí a dospívajících, se mohou diváci těšit i na zajímavý doprovodný program.

Chybět nebudou filmově kulinářské zážitky v sekci Film Flavour. Chutě francouzské a italské kuchyně nabídneme k filmům Červená želva a Šíleně šťastná. Festival se ponese také v rytmu hudby - hudební sekce Film&Music nabídne mimo jiné koncert německého jazzového bubeníka Güntera "Baby" Sommera společně s dokumentárním filmem Životní sólista, který je mu věnovaný. Režisér Farid Eslam uvede v rámci premiéry svůj dokument Yallah! Underground. Tento film vznikl v české koprodukci a představí alternativní hudební scénu na Blízkém východě. Dny evropského filmu nabídnou také industry program pro kinaře, producenty a další.

Festival zahájí 6. dubna španělský snímek Muž tisíce tváří režiséra Alberta Rodrígueze. Úplatky, korunní svědci, tajné služby i miliardové částky na zahraničních kontech - největší španělská korupční aféra 90. let a příběh muže, který oklamal celé Španělsko. To je napínavý špionážní film, který si odnesl celou řadu cen, zejména oceňující ztvárnění hlavní role, nebo čerstvě cenu Goya za nejlepší adaptovaný scénář.  

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: