Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

22. ročník mezinárodního filmového festivalu.

Začátek:18. 05. 17
Konec:19. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|kina

Zlatý voči mají poprvé za svou existenci téma – DEFORMACE

Zlatý voči mají poprvé za svou existenci téma. Filmy teoretiků, které jsou promítány v hlavní částí filmového programu – soutěž krátkometrážních snímků, jsou pokřivené jejich znalostí filmové teorie. Právě proto je historicky prvním tématem festivalu DEFORMACE, jež neničí, ale posunuje pohled do nové pozice. Zlatý voči nejsou z formy, ale ve formě deformace, a tak se pokusí nabídnout nezvyklý pohled na filmové médium. V průběhu dvou dní – 18. a 19. května, budou představeny snímky studentů filmové teorie jak z České republiky a Slovenska, tak i ze zahraničních univerzit z Francie, Lotyšska, Turecka a dalších. O vítězných snímcích rozhodne rozhoduje odborná porota, v níž zasedají zástupci z oblasti filmové kritiky, teorie a praxe, i z řad studentů. V letošním roce bude jeden z členů poroty teoretik výtvarného umění doc. Mgr. Karel Císař, momentálně působící na VŠUP. Pásma krátkometrážních filmů budou doplněna panelovými diskuzemi s odborníky z filmové teorie a praxe. Ve večerních hodinách se návštěvníci mohou těšit na hudební koncerty a doprovodný program. 22. ročník se uskuteční ve studentském klubu Celetná přímo v centru Prahy.

Vstup na festival je dobrovolný.

Studentský klub Celetná
Tel:
Celetná 20
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: