Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
dubna

Žáby, žabky, žabičky... a pulci

Dům dětí a mládeže - Stanice přírodovědců

zpět na výpis akcí
 

Poslední dubnový týden proběhne ve velkém sále hlavní budovy Stanice přírodovědců na Smíchově tradiční jarní výstava zvířat!

Začátek:24. 04. 17
Konec:30. 04. 17
Cena:60 Kč
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Příroda

Jak již název napovídá, bude letošní akce věnována žábám a zajímavostem z jejich života. Vedle mnoha vystavených žabích druhů se návštěvníci seznámí také s různými typy biotopů, které obývají, s jejich potravou, rozmnožováním či anatomií. Zajímavý vývoj žab bude k vidění nejen na informačních tabulích. Některé vystavované druhy budou prezentovány od vajíček, přes různá vývojová stádia pulců, až po mladé žabky a dospělé jedince. Zvířata budou tradičně představována v biotopových nádržích. Letos se návštěvníci mohou těšit na velkou kolekci pralesniček, odchované parosničky rajské, drsnokožky kornaté, rosničky včelí a mnohá jiná překvapení. Přestože na výstavě budou předváděny výhradně cizokrajné druhy, naše domácí žáby nezůstanou opomenuty. Protože v době konání výstavy bude jaro již v plném proudu, necháme naše české, moravské a slezské žabičky v klidu reprodukovat se v přírodě a představíme je fotografickou formou na stěnách výstavního sálu. Součástí výstavy bude chovatelská poradna a prodej odchovů terarijních zvířat a rostlin.

Dům dětí a mládeže -...
Tel:
Drtinova 1a
Praha 5
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: