Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Světový den vyprávění 2017 na téma PROMĚNY.

Datum:20. 03. 17
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

PROGRAM:

9.30–12.30
workshopy


Barbora Schneiderová (Storytelling CZ): Úvod do storytellingu
Přednáška s diskuzí, okořeněná příběhovými hrami.
Vyprávění a sdělování skrze příběhy tady vždy bylo, je, bude a není to nic nového pod sluncem, právě naopak – vyprávění příběhů všichni moc dobře známe a používáme ho denně. Řekli byste ale o sobě, že jste vypravěč? A to je právě ono, vyprávět příběh a používat storytelling jsou dvě rozdílné a zároveň velice společné věci. Storytelling je metoda, jak tvůrčím způsobem přemýšlet o příběhu a jak vědomě používat vypravěčské dovednosti. Přijďte si vyzkoušet základní techniky, poslechnout si příběhy a přesvědčit se na vlastní kůži, co to ten storytelling vlastně je a že vyprávět svede opravdu každý.

Počet účastníků není omezen.

Martin Hak: „Ale o čem to, kruci, opravdu je?“
Dílna pro ty, kteří se ve své práci setkávají s příběhy v podobě živého vyprávění nebo textu, audio či video díla a podobně a rádi by takové dílo použili „za nějakým účelem“. Třeba ve škole, doma, v práci... Říkáte si občas „to by se hodilo pro tu mou třídu v matematice“ nebo „kdyby tohle četl můj šéf“ nebo „co by tomu příběhu asi řekli kolegové ve sborovně“? Přijďte. Zjistíte, jak jednoduše příběhům rozumíme a k čemu mohou být za jistých okolností opravdu dobré, případně k čemu opravdu ne. Podíváme se jemně na několik vybraných příběhů okem přesným a hlavně z jiného úhlu a v jiném čase než divák, posluchač, čtenář... Uvidíte, že se začnou dít neuvěřitelné věci. Spatříte souvislosti, významy, tematické mosty, trsy motivů…, o kterých jste doposud neměli tušení, přesto, že „ten příběh“ znáte od dětství.
S nástroji jemné vypravěčské dramaturgie je připraven a těší se lektor a vypravěč příběhů Martin Hak.

Max. počet účastníků: 14

14.00–17.00
workshopy


Martin Hak: „A najednou uviděl, jak...“
Základem vypravěčského výkonu je jasnost a srozumitelnost obrazů, z nichž se skládá děj vyprávěného příběhu. V této dílně se budeme cvičit v umění obrazotvorby. Vítán je každý, kdo se chce podívat a vyzkoušet si vybrané prostředky (nástroje), kterými vypravěč v hlavách posluchačů tvoří své dílo tak, aby se všichni přítomní měli možnost dívat, nechat se vést, prožívat, být pozorní, přemýšlet, rozumět a hlavně... být v obraze. :-)
Na setkání plné tvorby, smíchu a vlastních pokusů s obrazotvorbou se těší lektor a vypravěč příběhů Martin Hak.

Max. počet účastníků: 14

Markéta Holá (Storytelling CZ): Učme (se) příběhem 
Poslouchat příběhy je zábava. Příběhy nás mohou hodně naučit, aniž bychom si uvědomili, že se vlastně učíme. A stejné je to s jejich vyprávěním. Ale někdy se může zdát těžké najít příběh, začít vůbec vyprávět. Děti většinou s vyprávěním potíž nemají, spustí fantazii a povídají, ale někdy se do toho tak zamotají, že netuší, kudy ven. 
Workshop je změřený na zapojení příběhů do práce s menšími dětmi. Na vlastní kůži si vyzkoušíme, jak jednoduché je najít příběh všude kolem. Cvičení a hry vám také ukáží, jak u dětí rozvíjet schopnost vyprávění i naslouchání.

Především pro pedagogy MŠ a ZŠ
Max. počet účastníků: 10

Na workshopy není nutné se přihlašovat, registrace proběhne před začátkem seminářů. Počet účastníků je ale omezený, takže pokud si chcete s jistotou rezervovat své místo, udělejte tak v přihlašovacím formuláři zde: https://goo.gl/forms/cVMcy3AKLII6su793

18.00–18.45
Slovosledi: A všecko je to pravda!

Bezbřeze fantastické vyprávění podle romských pohádek.

„Za týden přijde nejmladší bratr k jednomu kameni. Kouká, z kamene je udělána husa. Protože byl unavený, usedl na ni. Jak na ni sedl, vznesla se s ním tři sta metrů, ta kamenná husa. Byla to totiž jeho babička. Byla tak silná, že když udeřila zobákem do skály, vylomila do ní díru.“ Nevěříte? To ještě nic není. A všecko je to pravda! Jen si to nechte vyprávět.

Vypráví: Eva Burešová a Marie Švestková

19.30–21.00
STORYSLAM – antisoutěž ve vyprávění na téma „PROMĚNY“

Každý odvážný vypravěč se může přihlásit a povyprávět 5minutový příběh, za který dostane zasloužené příběhové dárky.

STORYSLAM je utkání ve vyprávění příběhů, které vzniklo roku 2001 v New Yorku. Náš STORYSLAM oslavuje Světový den vyprávění po celém světě. Vypravěči předstoupí před publikum s příběhem na letošní téma „Proměny“. Každý ze zúčastněných si vylosuje cenu – odměnu za jeho vypravěčskou odvahu.
Přijďte vyprávět nebo poslouchat anebo obojí! 

Více informací a přihlášení na e-mailu: info@story-telling.cz nebo zde: https://goo.gl/forms/cVMcy3AKLII6su793. Stačí ale i přijít a vyprávět bez přihlášení!

Langhans - Centrum Č...
Tel: 775 416 615
Vodičkova 707/37
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: