Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
dubna

Diáky - Liška a Révai: Moto cestou necestou

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Motorkářský road trip Latinskou Amerikou.

Datum:11. 04. 17
Cena:150 Kč
Čas:20:30 - 22:30
Kategorie: poznání|cestování

Herci Pavel Liška a Honza Révai vyrazili na začátku roku 2015 na měsíční cestu po Latinské Americe. Na motorkách ujeli tisíce kilometrů přes chilskou poušť Atacama, na bolivijské náhorní planině Altipláno přejeli největší solnou pláň světa Salar de Uyuni až k nádhernému jezeru Titicaca v Andách. Koupali se v Pacifiku, lapali po dechu v téměř 5000 metrech nad mořem na horských sedlech, zjistili jak chutná benzín a že vyrazit si motorkou přes písečnou poušť vyžaduje trochu fištróna. O tom, co na cestách zažili a jaké mají další plány, budou vyprávět v Diácích v kině Aero.

Pavel Liška
Na motorce začal jezdit už v 9 letech. „Táta nám na chalupu pořídil starého lehounkého stadióna s řazením ručním. To byl můj první off road, na kterém jsem zažil první závody a výpravy po lesních stezkách.“ Před pěti lety definitivně došel k tomu, že je na čase stát se dospělým motorkářem a po všech dalších Pionýrech, Mustanzích, čezetách, emzetách aspol. si pořídil BMW 650GS. A protože se mu Revai pořád smál, že má motorku pro děvčata, nedávno přesedlal na HONDA 1000 Afrika Twin. S tou se nyní chystá na svou velkou cestu.

Jan Révai
Asi v deseti letech poprvé řídil tátova fichtla Jawu 21. Po prvním pádu v zatáčce s rukama plnýma škváry začal snít o vlastní motorce. Půjčoval si od spolužáků Mustangy, Simsony a dokonce i MZetu. „Obdivoval jsem kluky, co jezdili motokros a tiše záviděl všem, co jezdili do školy na mašině, na kterou se daly zaručeně balit holky.“ Na svou první motorovou lásku 650GS si musel počkat do třiceti. Po zhruba deseti letech přesedlal o třídu výš, a to na 1150 GSA.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: