Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
února

Restaurant Day

Restaurant Day Prague

zpět na výpis akcí
 

Festival jednodenních nadšeneckých "amatér" restaurací nebo-li pop-upů po celé ČR ale i širém světě!

Datum:18. 02. 17
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 22:00
Kategorie: gastro|festivaly

Začalo to v Helsinkách a rychle se to šíří mezi všemi nadšenci, kteří si chtějí na jeden den zkusit mít restauraci, říká se tomu Restaurant day!

Chtěli jste si někdy otevřít restauraci nebo vás jen zajímalo, jaké to asi je? Tenhle den je skvělou příležitostí si to vyzkoušet. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a můžete hádat dvakrát, s jakou úspěšností se tento festival jídla a pití setkal. . 
Dnes to vypadá tak, že se během 24 hodin otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou, naopak.. 

Kdo si může otevřít v daný den restauraci: kdokoli, kdo si troufá, samozřejmě můžete být i profesionál, kdo si chce neformálně zkusit zažít něco nového (bistro, restaurace)

Kde: kdekoli, ideálně uzpůsobte vše počasí a pokud je zrovna krásně, postavte si stůl na trávník, domluvte se s kamarády, ať vám přijdou pomoc a uvidíte, jak bude všem dobře. Můžete pozvat lidi i k sobě domů nebo do vámi vybraného prostoru, je to na vás, jakou zvolíte strategii, jen ne zavedená bistra či restaurace - to by bylo dříví do lesa :)

Proč? Vyzkoušet si ten pocit, kdy uspokojíte chutě ostatních a s neskrývaným nadšením vás pak ocení? Polechtat si ego? Experimentovat se sezónními produkty? Konečně vyzkoušet, jestli váš oblíbený babiččin koláč bude tak hrozně moc chutnat i ostatním? Ochutnat nové a potkat další milovníky jídla a pití? Od všeho něco...

Výdělek? Tohle se nedělá pro peníze ale pro všechno ostatní. Ale samozřejmě se tato zkušenost může lehce zužitkovat v budoucnu. Doporučujeme tedy žádat dobrovolné odměny od vašich "zákazníků". Je to ale pouze na vás a vaší rozvaze
 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: