Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
prosince

Jan Zrzavý - Ilustrátor a uctívač krásy

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Autor je ve sbírkách Národní galerie zastoupen velkým souborem ilustračních kreseb od prvních až po definitivní kompozice připravené k reprodukování.

Začátek:06. 12. 16
Konec:26. 02. 17
Cena:od 150 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba:
Út - Ne: 10:00 - 18:00
Po: Zavřeno

Jeho moderní přístup k obsahu ilustrovaného textu povýšil ilustraci na rovnocenné dílo a stala se důležitou součástí jeho tvorby. Nejznámější obrazové doprovody k Máchovu Máji a Erbenově Kytici práce jsou spojeny s dvacátými léty a nakladatelstvím Aventinum O. Štorch-Mariena. Druhý rozmach souvisí s návratem na uměleckou scénu v druhé polovině padesátých let s kresbami k Shakespearovým Sonetům a s ilustrováním knih milovaného Julia Zeyera. Jeho ilustrace doprovázejí řadu knih českých a světových autorů, které výběr v grafickém kabinetu rovněž představuje.

Veletržní palác
Tel: 224 301 122
Dukelských hrdinů 47
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: