Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

Po stopách svatého Václava a svaté Anežky

Muzeum pražských pověstí a strašidel

zpět na výpis akcí
 

Sváteční dny patří svátečním vycházkám. V našem případě po stopách dvou významných světců a patronů České země.

Datum:17. 11. 16
Cena:od 50 Kč
Čas:14:00 - 16:30
Kategorie: poznání|po praze, památky

Dámy mají přednost a tak začínáme svatou Anežkou u Anežského kláštera, ale hned záhy se zmíníme i o svatém Václavovi a oba nás pak provázejí po celou cestu. Anežku si například připomeneme u kláštera Křižovníků, který založila, svatý Václav je pak připomenut na kraji Karlova mostu, který však spíše máme spojen s Janem Nepomuckým. V Prokopské ulici připomeneme svatého Prokopa, svatý petr zas je spojen hlavně s dnešním klárovem, svatý Mikuláš a svatý Vojtěch se zjevili osobně v podskalí které si jen připomeneme z dálky a cesta nás povede vzhůru na Hrad, kolem katedrály až na svatováclavskou vinici. tady naše pouť po stopách svatého Václava končí pověstí o jeho stopách ve sněhu. Tato vycházka jako jediná neobsahuje osobní setkání se strašidly ale je doslova nabitá pověstmi a legendami o svatých. Rezervace na vycházku nutná.

Trasa: Anežská - U Anežky - Kozí - Náplavka u Dvořákova nábřeží - Alšovo nábřeží - Křižovnická - Křižovnické náměstí - Karlův most - Na kampě - Hroznová - Velkopřevorské náměstí - Maltézské náměstí - Prokopská - Karmelitská - Malostranské náměstí - Sněmovní - Thunovská - Nové zámecké schody - Hradčanské náměstí - Pražský hrad - Opyš.

Cena: Dospělí: 100,- Kč
          Studenti: 90,- Kč
          Děti / Důchodci: 50,- Kč
          Rodina (max 2+2): 220,- Kč
          Děti do 6 let zdarma

Sraz: U Anežského kláštera
Doba trvání: 2,5 hodiny
Vozíčkáři: Nevhodné. Pro skupinu vozíčkářů lze upravit obchozími trasami
Kočárky: Nevhodné
Zvířata: Nedoporučujeme (na území Pražského hradu však dle stanov Správy Pražského hradu)

Muzeum pražských pov...
Tel: 257221289
Klášter sv. Anežky České
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: