Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
října

Kaviár a šampaňské? Luxus v českém stravování 1948–1989

Kavárna Liberál

zpět na výpis akcí
 

Historický vhled do podoby jídla a stravování „za totáče“.

Datum:18. 10. 16
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

CSPK zahajuje vizuální přednášky ROKU JÍDLA a na úvod nabízí prezentaci opravdového odborníka - doc. Martin Franc, vedoucí Oddělení dějin Akademie věd Masarykova ústavu AV ČR, který se dlohodobě zabývá dějinami populární kultury, stravování v moderní době a konzumem za socialismu, spoluautora Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948-1967 a autora studie o "zdravé výživě v Československu.

První vizuální přednáškou letošní cyklu bude historický vhled do podoby jídla a stravování „za totáče“. Dozvíme se, jak Češi vyjadřovali svůj společenský status prostřednictvím stravování, co považovali za vrchol luxusu na stole a jak se jejich představy o exkluzivním stravování v průběhu let 1948-1989 vyvíjely.

Kavárna Liberál
Tel:
Heřmanova 6
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: