Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
července

Satisfakce 1720 - Premiérový víkend

CinemArt

zpět na výpis akcí
 

Dánský kontradmirál Peter Wessel Tordenskjold je hrdinou Velké severní války.

Začátek:21. 07. 16
Konec:24. 07. 16
Čas:15:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Režie: Henrik Ruben Genz
Kamera: Jørgen Johansson
Hudba: Henrik Skram
Hrají: Jakob Oftebro, David Dencik, Kenneth M. Christensen, Jonas Hoff Oftebro, Björn Kjellman, Yolette Thomas, Martin Greis, Katrin Weisser, Julie Agnete Vang Christensen

Dánský kontradmirál Peter Wessel Tordenskjold je hrdinou Velké severní války. Ta začala v roce 1700, trvala přes dvacet let, skončila porážkou Švédska a podpisem Nystadského míru. Slavný vojevůdce, kterému ještě nebylo ani třicet let, tím ztratil smysl svého dosavadního života a nový zatím nenalezl. Není se až tak co divit, protože jej marně hledá hlavně pod sukněmi dívek a na dnech džbánků, lahví a sklenic. To, že je tento pohledný muž slavným válečným hrdinou, mu cestu do cizích postelí i k alkoholu hodně usnadňuje. 

Jeho jediným a věrným průvodcem ve slavných bitvách i teď, v nudném míru, je jeho sluha Kold. Ten se na Tordenskjoldovo trápení nemůže dívat a přesvědčí jej, že je pomalu čas opustit přístav, najít si dobrou ženu a usadit se. Tordenskjold a Kold tedy vyrážejí na cestu po Dánsku a severním Německu, která se ale rychle změní na zběsilou jízdu plnou divokých večírků, vášnivých nocí, rvaček, útěků a kocovin. Válečný hrdina, který se svým životním stylem podobá dnešním rockovým hvězdám, má ale před sebou poslední souboj, jehož konec je dodnes opředen mnoha legendami, mýty i konspiracemi.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: