Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
června

Retro 70. a 80. let

Galerie Tančící dům

zpět na výpis akcí
 

Galerie Tančící dům se na čtyři měsíce vrací do éry 70. a 80. let v Československu! 

Začátek:15. 06. 16
Konec:16. 10. 16
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

To nejlepší z té doby představí reálné instalace panelákových bytů včetně spotřebičů a celkového bytového vybavení s designovými předměty denní potřeby. Další část expozice je zaměřena na životní styl, módu, zájmy, trávení volného času. Připomenete si rovněž produkty a originální obaly výrobků předních národních podniků, jako byly Seva, Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. Můžete se těšit také na unikátní kostýmy Heleny Vondráčkové, Karla Gotta, Libuše Šafránkové, Hany Zagorové či Dagmar Patrasové. To vše bude doplněno audiovizuálními ukázkami, fotografiemi a kostýmy z filmů. Mnohé jistě potěší instalace prodejny ze seriálu Žena za pultem. Výstavou RETRO 70. a 80. let vás provede ikonická animovaná postava pana Vajíčka, která oddělovala reklamní spoty v Československé televizi a dodnes funguje jako symbol tohoto období. Galerie Tančící dům je první, komu se po 28 letech podařilo získat licenci na pana Vajíčka. 

Galerie Tančící dům
Tel:
Jiráskovo náměstí 6
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: