Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
června

Open air koncert

Česká filharmonie

zpět na výpis akcí
 

Jubilejní 120. sezonu České filharmonie symbolicky dovrší již tradiční koncert pod otevřeným nebem.

Datum:22. 06. 16
Cena:Zdarma
Čas:20:20 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Na koncertě se tentokrát představí někteří ze skvělých sólistů, kteří se skromně ukrývají ve filharmonických řadách. V premiéře zazní nová kompozice Petra Wajsara pro čtyři fagoty v podání filharmonických fagotistů, koncertní mistr Jiří Vodička přednese Sarasateho Cikánské melodie, Lukáš Moťka část Koncertu pro trombón nestárnoucího filmového skladatele Nino Roty, hornistka Kateřina Javůrková zahraje Dukasovu Villanellu a Vladislav Borovka Piazollův Oblivion v úpravě pro anglický roh. Orchestr diriguje Petr Altrichter, večerem provází Marek Eben.

Vstup na koncert je volný.

Program koncertu:
Leoš Janáček: Sinfonietta, 5. věta
Paul Dukas: Villanella
Pablo de Sarasate: Cikánské melodie op. 20
Nino Rota: Koncert pro trombón, 3. věta
Petr Wajsar: Čtvero rozhněvaných mužů a orchestr
Astor Piazzola (arr. Viktor Kozánek): Oblivion, úprava pro anglický roh a smyčce
Ludwig van Beethoven: Symfonie č. 9 d moll op. 125, 4. věta

Interpreti:
Hudba Hradní stráže
Kateřina Javůrková – lesní roh
Jiří Vodička – housle
Lukáš Moťka – trombon
Vladislav Borovka – anglický roh
Ondřej Roskovec, Jaroslav Kubita, Tomáš Františ, Martin Petrák – fagoty
Nikola Proksch – soprán
Václava Krejčí Housková – mezzosoprán
Jaroslav Březina – tenor
Jan Martiník – bas
Český filharmonický sbor Brno
Petr Fiala – sbormistr
žáci ZUŠ
Marek Eben – moderátor
Petr Altrichter – dirigent

Česká filharmonie
Tel:
Hradčanské Náměstí
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Doporučujeme vyzkoušet: