Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
září

Fotograf Festival

Fotograf 07 o.s.

zpět na výpis akcí
 

Fotograf Festival se zabývá průniky fotografie a současného umění.

Začátek:29. 09. 15
Konec:31. 10. 15
Čas:08:00 - 23:59
Kategorie: kultura|vizuální umění

Letošní pátý ročník se tematicky zaměří na „Dokumentární strategie“ a v průběhu října představí řadu skupinových i samostatných výstav, připravených ve spolupráci s pražskými galeriemi. Výstavní program doplní série diskuzí, site-specific akcí, projekcí a komentovaných prohlídek. Nedílnou součástí festivalu je opět mezinárodní diskuzní fórum, na němž vystoupí přední světoví teoretici a teoretičky, kurátorky a kurátoři, aby rozšířili, prohloubili nebo přesněji artikulovali význam aktuálního festivalového tématu.

Zvýšený zájem o dokumentární strategie a postupy se pravidelně objevuje v souvislosti se společenskou krizí, ostatně zatím poslední dokumentární vlna – popsaná jako „dokumentární obrat“ v umění – přišla na začátku 21. století. Současnou teorii a umění reflektující dokumentární obrat se v rámci festivalového programu pokusíme vůbec poprvé propojit s bohatou českou dokumentaristickou tradicí, poukázat na možné nové výklady této významné kapitoly dějin fotografie a znovu otevřít diskuzi o možnostech uplatnění dokumentu v současné fotografii a umění. Dokumentární fotografie v průběhu dějin nabývala různých významů – ať už jako obrazový archiv, jako mocenský nástroj, nebo jako prostředek vzdoru. Jakou funkci může mít dnes?

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: