Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
září

Prague Barefoot Run

Drab Foundation

zpět na výpis akcí
 

Přijďte změřit své síly při běhu na boso a zároveň tím podpořit dobrou věc.

Datum:05. 09. 15
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: sport|běh a kolo

Nadace Drab Foundation pořádá ve spolupráci s agenturou FOR DREAMS, z.s. třetí ročník Běhu naboso (Bosého běhu). Letošní téma se nese v duchu hesla „Běžím pro tvůj oběd“, protože celý výtěžek ze vstupného půjde na projekt, který organizuje Drab Foundation „Obědy dětem“.

Tento program patří ke stěžejním akcím, které nadace Drab Foundation zajišťuje. Naší hlavní motivací je snaha pomáhat těm rodinám, jejichž ekonomická situace není dobrá a rodičům neumožňuje ani to, aby platili svým dětem obědy ve školních jídelnách. Vzhledem k tomu, že se tato situace nejen nelepší, ale podle našich poznatků se stále zhoršuje, chceme na tento problém znovu upozornit i tímto netradičním během.

Naše nadace nechce pomáhat těm rodinám, které si za svoji neutěšenou situaci můžou sami – rodiče se třeba cíleně vyhýbají práci, holdují alkoholu nebo drogám. Na to naše pomoc nestačí a v těchto případech je třeba hledat ji jinde a v jiné formě. Chceme pomáhat a také pomáháme těm rodinám, ve kterých se rodiče snaží pracovat, aby zabezpečili své děti, ale z různých důvodů jim na to síly přece jen nestačí. Dále podporujeme sirotky, kterým rodiče zahynuli při autonehodě. Máme i případ, kdy se takového dítěte ujal starší sourozenec, který musel pro uživení rodiny obětovat studium.

V neposlední řadě jsou zde i matky samoživitelky. Rozvedených lidí je okolo 30 procent a z tohoto počtu asi 60 procent otců neplatí povinné alimenty. Žena, která přišla o střechu nad hlavou a musí se třemi dětmi najít rychle náhradní bydlení, má situaci velmi těžkou a to se snažíme změnit.

Drab Foundation se rozhodla v první fázi uhradit 38.000 obědů pro žáky, kteří za svoji finanční situaci nemohou, mají zájem vzdělávat se a rozvíjet svoji osobnost. Projektem pražského Běhu naboso chceme získat příspěvky na další obědy ve školních jídelnách – podle našich odhadů by jich bylo třeba takto uhradit celkem asi sto tisíc ročně. Pokud se Běhu naboso zúčastníte, z vašeho startovného budeme moci uhradit obědy pro dítě na celých 10 dní!

ZÁVODNÍ TRASA MĚŘÍ 5,7 KM, RODINNÝ BĚH 1 KM
Program akce zde.


Vstup na akci je zdarma. Pro účastníky běhu činí minimální startovné 250,- Kč při online registraci a 350,- Kč na místě, ale příspěvek na obědy dětem můžete věnovat libovolný. 
 

Drab Foundation
Tel:
obora Hvězda
Praha 6
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: