Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
září

Noční Pražské věže

Novoměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Orientační podzimní běh poprvé po nočních pražských věžích. 

Datum:07. 09. 15
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: sport|běh a kolo

STARTOVNÉ:
200 Kč
děti do 15 let 100 Kč

Přihlášky na webu prazske-veze.cz 

Start 17.30 na Novoměstské radnici.

Čekají vás neobvyklé pohledy na Prahu, otázky z historie a spousta schodů v rámci další hry pro malé i velké, jako již tradičně - překvapení a netradičně pohled na Prahu při zapadajícím slunci.

Prezentace bude možná také v neděli 6. září večer, pak můžete startovat z domova. Přístupné věže se zavírají v 21.30, v cíli stačí být do 23.00 hod. V cíli opět bude nová absolventská turistická vizitka a nové účastnické razítko.
Kam se podíváme? Novorenesanční palác Žofín – jeden z nejvýznamnějších architektonických skvostů stojí ve staletém parku s vyhlídkou na historické panorama Prahy. Reprezentativní, nádherné bohatě zdobené sály s původní malířskou a štukovou výzdobou stropů čekají i na vás.

Navštívíme Malostranskou besedu, bývalou Malostranskou radnici, podíváme se i do věže. Budeme společně obdivovat nádherně nasvícené věže gotické i barokní, Karlův most se svými věžemi, panorama Pražského hradu. Společně se projdeme při pražském stmívání a objevíme další kousek historie našeho města. Opět vstupy zdarma a historická mapa v rámci startovného. Startovné dosp. 200Kč, dítka, studenti 100,-Kč

Především o to strávit příjemný den, poznat pražské věže, poučit se, až poslední kriteriem je čas. Ten si měří každý sám...nemusíte obejít všechno. Na startu každý obdrží herní plán – mapu, úkoly a průkaz opravňující ke vstupům na věže. Ke každé věži se váže historicko - dobrodružný nebo pozorovací úkol. Soutěžící se pohybují po svých, MHD, na kole, jednotlivě i ve skupinách. Akce je jednodenní, začíná v 18 hodin na nádvoří Novoměstské radnice. Na startu vymyslete strategii, věže obcházíte v libovolném pořadí podle mapy s vyznačenými stanovišti. Na místech označených v mapě modrým kolečkem se při vstupu prokazujete startovním průkazem, slouží jako vstupenka. Na stanovištích plníte jednoduché úkoly, průchod si kleštičkami nebo razítkem objektu potvrdíte do startovního průkazu.

více info také na www.prazske-veze.cz

Novoměstská radnice
Tel:
Karlovo náměstí 1/23
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: