Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
dubna

70. výročí konce druhé světové války

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Akce k výročí konce 2. světové války na Vítkově. 

Začátek:28. 04. 15
Konec:28. 06. 15
Čas:08:00 - 20:00
Kategorie: poznání|po praze

Při příležitosti 70. výročí ukončení druhé světové války připravilo Národní muzeum pro své návštěvníky návštěvníky bohatý doprovodný program.

V Národním památníku na Vítkově je od 22. dubna 2015 k vidění drobná výstava Společnost na přelomu. Konec 2. světové války a české země, která představí mimo jiné i pero, jímž byla podepsána kapitulace německých vojsk v Praze 8. května 1945. Návštěvníci mohu navštívit komentované prohlídky o osudu Památníku v průběhu válečných let nebo speciální program pro rodiny s dětmi. Těšit se mohou i na unikátní prezentaci pojízdné techniky a dobového tábora. Připraveny jsou také filmové projekce pro školy.

Válečné události, které patří k nejhorším válečným konfliktům vůbec, zanechaly výraznou stopu v dějinách České republiky a Československa. Položily základ nástupu komunismu v Československu, změnily mapu Evropy, ve střední Evropě proměnily národnostní složení.
 
Válka ovlivnila i podobu Národního památníku na Vítkově. Ten byl vystavěn jako Památník Národního osvobození v letech 1929–1938 k poctě československých legionářů. Po druhé světové válce architekt Jan Zázvorka navrhl novou část Památníku, které měla symbolizovat druhý protifašistický odboj. V hrobu Neznámého vojína byl umístěn neznámý vojín od Dukly.

Detailní rozpis akcí najdete ZDE. 

Národní muzeum
Tel: 224 497 111
U Památníku 1900
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: