Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
dubna

Sniper's Lake - Premiéra!

Ponec - divadlo pro tanec

zpět na výpis akcí
 

Pět tanečníků bojujících s vlastními silami a jeden neviditelný sniper v hledišti.

Datum:07. 04. 15
Cena:od 120 Kč
Čas:20:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla

Výtvarné dílo vznikající na scéně skrze střelbu barev. Pokud neutečeš, zemřeš. Vzpomínky na ohrožené lidi v Sarajevu, Majdanu, stejně jako na lidi v krizových oblastech na Blízkém východě. Hrozba může přijít odkudkoli a kdykoli. Spitfire Company hledá nový tělesný jazyk postavený na běhu a jeho variacích. Rytmická struktura odkazující k choreografii 2. dějství Čajkovského Labutího Jezera v kompozici americké skladatelky Sivan Eldar.

Od druhé světové války nebylo tolik migrantů na cestách jako v dnešní době. Utíkají nejen před něčím, ale i za něčím. Strach a naděje. Neviditelná hrozba je nedílnou součástí naši reality. Paralyzuje nás, ale je i spouštěčem reakce, kdy člověk překonává sám sebe.

Česká slova uprchlík nebo běženec mají kořen slovesa uprchnout nebo běžet. Běh se stává choreografickou esencí. Stejně jako v našich životech.

Po oceňovaném uvedení představení One Step Before the Fall zkoumající témata vyčerpání a Parkinsonovy choroby a Animal Exitus zkoumající témata traumatu, se Spitfire Company znovu pouští na tenkou hranici zápasu, který člověk musí svést sám se sebou, aby obhájil vlastní důstojnost.

Ponec - divadlo pro ...
Tel: +420 222 721 531
Husitská 24A/899
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: