Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
ledna

Tříkrálový průvod

Tříkrálový průvod

zpět na výpis akcí
 

V Praze přivítáme Tří Krále, kteří přijedou na velbloudech a budou doprovázeni svými pážaty.

Datum:05. 01. 15
Čas:15:30 - 16:30
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

 Tři králové Kašpar, Melichar a Baltazar nás navštíví už po dvacáté a bude to v pondělí 5. ledna 2015 na Hradčanech. Přesně v 15:30 hodin vyjedou z Hradčanského náměstí a za hudebního doprovodu (bubnů, píšťal a dud), se zástupci českého lidu v dobových kostýmech, se vydají k Loretánské ulici, kde se zastaví u krále Heroda. Dále před Černínským palácem odbočí dolů na Loretánské náměstí, kde se u živého Betléma pokloní malému Ježíškovi a předají mu zlato, kadidlo a myrhu. Následně se mohou k Ježíškovi a Třem králů přiblížit i děti, pozdravit se s nimi a Ježíškovi mohou přinést svůj dárek, který pak následujícího dne 6. ledna přinesou samotní Tři králové dárky nemocným dětem. 

Tří Králové se moc těší na pražské děti, které budou při průvodu také obdarovány sladkostmi a se kterými prožijí příjemný tříkrálový předvečer s lidovými a vánočními zpěvy.

Tříkrálový průvod
Tel: 241 485 428
Hradčanské náměstí
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: