Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
srpna

Letní Letná 2015

Letní Letná

zpět na výpis akcí
 

12. ročník Mezinárodního Festivalu nového cirkusu a divadla.

Začátek:16. 08. 15
Konec:03. 09. 15
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Na Letní Letné hostovali takové soubory jako Cirque Ici, Cirque Trottola, Les Colporteurs, Cahin Caha, Cirque Baroque, Atelier Lefeuvre & André, Cirkus Cirkör, Compagnie XY, Cirque Galapiat a mnoho dalších.

Festival se také stal základnou, na které se prezentují široké veřejnosti domácí soubory z nového cirkusu a divadla, díky divácké atraktivitě festivalu se jim dostává velké pozornosti, která by třeba jinde na menších akcích nebyla možná.

Festivalu se podařilo na straně jedné přitáhnout každý rok obrovské množství diváků (až 28.000), na straně druhé si uchovává letní, příjemnou, až starosvětskou cirkusovou atmosféru, která není narušena masovostí nebo komerční vlezlostí.

Letní Letná se stala také místem pro setkávání přátel, známých, rodin s dětmi a aktivní trávení volného času.

Hlavními hvězdami Letní Letné 2015 jsou britští NoFit State Circus a Compagnie Rasposo z Francie.

Soubor NoFit State Circus
na Letné uvede během osmnácti večerů ve svém šapitó připomínajícím obrovskou vesmírnou loď představení Bianco. „Jde o úchvatnou kombinaci nejrůznějších typů vzdušné akrobacie, která popírá zákony gravitace, okouzlující živé hudby i neobvyklé scénografie. Inspirací se stala krása i hrubost, život i smrt, chaos i jednoduchost, rozpory ve všech z nás i mnohost osobností v každé lidské bytosti, popisuje ředitel Letní Letné Jiří Turek.

Francouzský soubor Compagnie Rasposo přiveze na Letní Letnou představení Morsure – strhující, drsné, živočišné, tělesné, existenciální, plné vrcholné akrobacie, nového cirkusu, tance i divadla. 

Festival kromě obou uvedených hvězd nabídne další zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, premiéry, až 4x denně dětská představení, výtvarné a cirkusové dílny nebo posezení v příjemné kavárně, která se každý večer změní v pulzující bar.

Program festivalu naleznete zde.

Letní Letná
Tel: 605321906
Letenské sady
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: