Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
března

Eiga-sai

Kino Lucerna

zpět na výpis akcí
 

Festival japonského filmu.

Začátek:12. 03. 15
Konec:18. 03. 15
Cena:od 90 Kč
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Za necelý měsíc začíná pražská část festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2015.

8. ročník festivalu bude výjimečný hned v několika ohledech: Zahájí jej plzeňský prolog, svou přítomností jej ozdobí oscarový režisér, hlavní tematický blok nabídne kontroverzní, leč pro japonskou kulturu charakteristické téma smrti – a poprvé se profilovými snímky dle vlastního výběru představí jedno z nejvýznamnějších japonských filmových studií.

Hlavním tématem letošního festivalu bude „Reflexe smrti v japonském filmu a kultuře". Pro diváky je připravena kolekce napříč žánry a epochami – od absurdních komedií po drsný thriller, od doby poválečné až po díla posledních let. S tématem smrti souvisí i Takitova retrospektiva – a částečně i série studia Shōchiku. Ta má nicméně tak široký tematický záběr, že si na své přijdou i milovníci astronomie, železnice či ochránci zvířat.

Program festivalu naleznete zde.

Kino Lucerna
Tel: 736431503
Vodičkova 704/36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: