Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
října

Nordfest

Kino Evald

zpět na výpis akcí
 

Přehlídka severských filmů.

Začátek:30. 10. 14
Konec:05. 11. 14
Cena:99 Kč
Čas:17:30 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

V pražském kině Evald (Národní 28, Praha 1) se chystá od 30. října do 5. listopadu 2014 filmová přehlídka severských filmů NORDFEST. Desáté vydání této akce prezentuje současnou skandinávskou kinematografii. NORDFEST konající se vždy dvakrát do roka (na podzim a v zimě) je pokračováním úspěšné přehlídky Týden severských filmů. Akce probíhá ve spolupráci se Skandinávským domem. Celkem bude uvedeno osmnáct titulů ze severských zemí.

Diváci se můžou těšit na předpremiéry: inteligentní akční thriller nabitý černým humorem z prostředí zasněžených drsných norských hor Boj sněžného pluhu s mafií (Norsko 2014, režie Hans Petter Moland) a zábavný příběh ze Stockholmu 80. let o dospívání tří třináctiletých děvčat, síle jejich přátelství a o nesmrtelnosti punku My jsme nejlepší! (Švédsko 2013, režie Lukas Moodysson). Promítat se budou také nejúspěšnější tituly z tradičního cyklu v Evaldu Severský filmový čtvrtek: emotivní melancholický snímek - komedie Muž, který miloval Yngveho (Norsko, 2008, režie Stian Kristiansen) a strhující dánský thriller Tak trochu jiná lovestory (Dánsko 2007, režie Ole Bornedal). Chybět nebudou rovněž přednášky o cestování po zemích Severu a jejich kultuře, na které opět je vstup zdarma.

Jednotné vstupné na filmové představení činí 99,- Kč.

Kino Evald
Tel: 221 105 225
Národní 60/28
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: