Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
října

Tisíc kilo

Zachraň jídlo

zpět na výpis akcí
 

Přijďte si nakoupit do improvizované tržnice na piazzettě a odneste si nechtěnou zeleninu. 

Datum:18. 10. 14
Čas:09:00 - 13:00
Kategorie: lifestyle|Nakupování

Rozdávat hotové jídlo jako na Hostině pro tisíc se tentokrát nebude, zato se můžete obohatit o plné tašky brambor, mrkví nebo květáků za symbolickou cenu. Darují je čeští malí a střední zemědělci, kteří mají svá pole v blízkosti Prahy. 

Zelenina, kterou farmáři nemohou udat především kvůli jejímu estetickému vzhledu, se bude prodávat za symbolickou cenu od 9 hodin ráno do vyprodání zásob. K dispozici budou tři typy papírových pytlíků, v nichž si lidé mohou odnést zeleninu, jež by jinak přišla vniveč. Malý pytlík na kilo plodin vyjde na 5 Kč, střední velikost bude za 10 Kč a největší za 15 Kč. 

Na místě se příchozí mohou těšit nejen na výhodný nákup, ale zároveň se dozví překvapivé informace o plýtvání v zemědělství, prohlédnou si komiks s příběhem zemědělce nebo vtipné ilustrace o problémech nechtěné zeleniny. 

Další happening skupiny Zachraň jídlo si klade si za cíl upozornit na plýtvání v oblasti zemědělství a na možnost darovat jídlo potřebným.

Článek o loňské akci Hostina pro tisíc najdete zde!

Zachraň jídlo
Tel: 777 650 749
Piazzetta Národního Divadla
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: