Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
září

Den otevřených dveří Dopravního podniku

Dopravní podnik hl. m. Prahy

zpět na výpis akcí
 

Také v letošním roce se uskuteční tradiční Den otevřených dveří Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Datum:20. 09. 14
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

V sobotu 20. září 2014 budou návštěvníci moci nahlédnout do prostor depa metra Kačerov, autobusové garáže Kačerov a tramvajové vozovny Pankrác.V provozovnách budou kromě prohlídek areálů připraveny také expozice jednotlivých typů vozů metra, tramvají a autobusů, se kterými se běžně potkáváte v ulicích, ale i těch, které zajišťují opravy a udržování dopravní cesty pro bezproblémový provoz. Nahlédnout budete rovněž moci do dílen a jednotlivých provozů, které jsou využívány k denním opravám a ošetřením vozů. V rámci expozice současných vozů tramvají, včetně těch nejmodernějších, se můžete těšit i na vozy historické.

V každém areálu bude během celé akce k dispozici stánek Infocentra (SDI), u něhož půjde zakoupit knihy i ostatní předměty ve střediscích běžně prodávané. Proběhnou prezentace řídících a informačních systémů i prezentace v oblasti životního prostředí, s několika dalšími firmami se představí také Střední průmyslová škola dopravní. Velkým lákadlem dále bude ukázka hasičské techniky a zázemí Hasičského záchranného sboru Dopravního podniku v areálu depa Kačerov. Dění v jednotlivých areálech doplní doprovodný program a soutěže pro děti i dospělé.

Velkým lákadlem celého dne budou jízdy historickou soupravou metra 81-71, která vás bude v určených časových intervalech vozit do i z kačerovského depa. Zároveň se do provozu podívají také historické vozy tramvají, jež vás ve dvacetiminutovém intervalu přepraví v trase Vozovna Pankrác – Pražského povstání – Palouček – Nuselská radnice – Náměstí Bratří Synků.

Dopravní podnik hl. ...
Tel: 296191817
Kačerov
Praha 4
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: