Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
června

101. primátorky ČSOB pojišťovny

Mather Activation

zpět na výpis akcí
 

Tradiční veslařské závody zaštítěné primátorem Hlavního města Prahy. 

Začátek:06. 06. 14
Konec:08. 06. 14
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 14:00
Kategorie: sport|vodní sporty

Poprvé se tyto závody jely už v roce 1910 a s výjimkou let 1914 až 1918 se konají nepřetržitě. Jde tedy o jeden z nejstarších a nejtradičnějších sportovních podniků nejen v ČR, ale i v celé Evropě. Lodě startují u Veslařského ostrova, cíl je mezi Železničním a Palackého mostem. Naprostým unikátem této trati je drobná zatáčka, kterou lodě musí projet okolo Vyšehradské skály vystupující do Vltavy.

Odkud nejlépe uvidíte na trať:
Veslařské závody můžete sledovat z obou břehů Vltavy. Kvůli zatáčce pod Vyšehradem ale jen některá místa poskytují pohled na celou dvoukilometrovou trať. Tady jsou naše tipy, odkud závod sledovat.

1. Rašínovo nábřeží – náplavka
Zde je prostor cíle s velkoplošnou obrazovkou, na níž se promítají záběry z tratě, ponton pro vyhlašování vítězů, kavárna a jiné občerstvení, dětské atrakce, doprovodný program. Zde zažijete pravou závodní atmosféru, napětí při finiši i radost vítězů.
2. Veslařský ostrov – zde můžete vidět startovní přípravy závodníků i lodí, taktické porady, nervozitu před startem i energii, s níž lodě vyrážejí na trať.
3. Císařská louka – umožňuje jak blízký pohled na start, tak i na klíčový úsek závodu – zatáčku pod Vyšehradem. Ze severního cípu ostrova je pak možné přehlédnout prakticky celou závodní trať.
4.  Yacht Club Podolí – další místo, odkud je vidět celá trasa
5. Vyšehradské hradby – unikátní „ptačí“ pohled na celou trať, kombinovaný s úžasnými výhledy Vltavu a Pražský hrad
6. Železniční most – odtud je závodníkům „vidět do obličeje“, projíždějí nějakých deset metrů pod vámi. Pozor, kvůli vlakové trati nejde přecházet z jedné strany mostu na druhý, musíte z něj sestoupit, podejít a na druhé straně zase vystoupat.
7. Palackého most – krásný pohled na finiš
8. Náplavka pod Hořejším nábřežím na smíchovské straně – dobrý pohled na prostor cíle

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: