Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
května

International Tattoo Convention Prague 2014

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 

Největší tetovací festival v České republice.

Začátek:30. 05. 14
Konec:01. 06. 14
Cena:od 160 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: lifestyle|Beauty, Móda

Pražský festival tetování vznikl v roce 1998, pod oficiálním názvem International Tattoo convention Prague. Chtěli jsme přiblížit tetování a body art jako umění  a ne jako pouze výsadu kriminálníků, jak to bylo do té doby vnímáno, důsledkem komunistického režimu. Po celém světě,  se konají tato setkání, při kterých se návštěvníci mohou nejen potetovat od tatérů, kvůli kterým by museli odcestovat do ciziny, ale i tatéři  se zde potkávají a předávají si zkušenosti.

První ročník se v Praze konal na Strahově, ve sportovní hale, a byl přijat velmi vlažně od návštěvníků, patrně nevěděli co od takové akce očekávat. V následných ročnících se však návštěvnost a zájem lidí zvyšoval. Což nás těší. Po několika ročnících v kulturním domě Barikádníků a následných šesti let ve sportovní hale na Slavii se Tattoo convention usadil na Pražském Výstavišti, který je pro tato setkání asi nejlepším prostorem.

Po dobu naší historie se v doprovodném programu představilo několik zajímavých umělců, z řad zpěváků stojí za zmínku H. Zet´ová, A. Brichta, V. Čok, James Cole či skupiny P.S.H., Prago Union nebo Arakain. V doprovodném programu v rámci freak show Prahu několikrát navštívil se svým vystoupením Crazy white Sean z Holandska a vždy se setkal s velkým ohlasem, dále finští Circus Mundus Absurdus a i Hell piercing show z Prahy. Každý ročník má i svou Miss, volenou z  řad návštěvnic akce přihlášených do soutěže, módní přehlídku, koutek pro děti, či jiné vyžití spojené s body artem.

Program letošního ročníku naleznete zde.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: