Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
prosince

Milan Svoboda Quartet

Reduta Jazz Club

zpět na výpis akcí
 

Vánoční jazzový koncert.

Datum:27. 12. 13
Cena:300 Kč
Čas:21:30 - 23:59
Kategorie: kultura|koncerty

Hudba Kvarteta Milana Svobody  navazuje na tradici moderního jazzu 60. a 70. let. Objevují se zde však také vlivy rocku, folklóru a soudobé hudby vážné. Milan Svoboda řadí často své kompozice do větších tématických celků a vznikají tak příznačné suity, které umožňují dostatek prostoru pro kreativní improvizace všech členů skupiny. Se svým kvartetem koncertoval Milan Svoboda téměř po celé Evropě, v USA a v Indii, zúčastnil se řady jazzových festivalů a nahrál gramofonová alba: "Okno dokořán", "The Boston Concert", "Dedication", "Dnes večer zítra ráno", "Milan Svoboda Q & Tony Lakatos", "Znamení střelce" a "Live At The Castle". Prestižní byla jeho účast na prvním ročníku festivalu "European Jazz Night" ve Vídni, který přenášela televizní společnost EBU do celé Evropy.

Během téměř 25-tileté existence se v souboru vystřídala celá řada předních českých jazzmanů, např. Michal Gera (tp), Aleš Charvát (b), Jaromír Helešic (ds), Ivan Myslikovjan (as) nebo Martin Lehký (b). V krátkém "americkém" období v něm hráli Greg Badolato (ts) a Aaron Scott (ds). Jako hosté s kvartetem často vystupují  mezinárodně uznávané osobnosti, jako např. Tony Lakatos (ts), Sigi Finkel (ts),  Jarek Smietana (g), Jiří Stivín (as) a mnoho dalších. Poslední obsazení Kvarteta Milana Svobody je vybranou společností špičkových sólistů, kteří spolupracují s předními kapelami české jazzové scény. Repertoár tvoří převážně původní kompozice Milana Svobody a jeho originální aranžmá světové jazzové literatury. Milan Svoboda Quartet je častým hostem evropských hudebních festivalů a jazzových klubů.

Reduta Jazz Club
Tel: 224933487
Národní 116/20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: