Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
listopadu

International Skateboard Film Festival Prague

Národní Galerie - Veletržní Palác

zpět na výpis akcí
 

Mezinárodní filmový festival skateboardingu poprvé i v Praze!

Začátek:01. 11. 13
Konec:03. 11. 13
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|kina, ostatní

Do Prahy se vůbec poprvé v historii chystá oslava skateboardnigu v podobě mezinárodního filmového festivalu. Návštěvníky tak čeká promítání těch nejlepších filmů, které vznikly v poslední době, ale také klasická festivalová soutěž o nejlepší filmy, řada workshopů, výstava fotografií a mnoho dalšího.

Mezinárodní festival skateboardových filmů se letos bude již tradičně konat i ve světové mecce tohoto sportu, kalifornském Los Angeles. Praha ovšem festival přivítá o celé dva týdny dříve, takže hned několik filmů renomovaných světových produkcí bude mít u nás světovou premiéru.

Na programu je také takzvaný Best of 2012, kde se představí dva nejúspěšnější filmy minulého roku – DC: Waiting for ligtning a Bones Brigade: An Autobiography. Během festivalu se ale představí i filmy nezávislých produkcí, a to v rámci festivalové soutěže. Ta je rozdělena do sedmi kategorií, kde na vítěze každé z nich čekají zajímavé ceny. Do naší celoevropské soutěže se už přihlásili například Španěl Javier Viqueira, Francouz Sebastian Abes, z Čechů zatím Tomáš Vorel s filmem Skate Gravity, nedávno premiérovaný film FOTR 2013 nebo Merge studio s filmem natáčeném v pražském metru.

Cílem festivalu je především veřejnosti ukázat filmy se skateboardovou tematikou a společně s jejich tvůrci a sportovci, kteří za jejich vznikem stojí, ocenit a oslavit jejich přínos pro skateboarding i filmovou kulturu. Festival je určen dětem i dospělým, filmařům i nadšencům, skateboardovým profíkům i amatérům.

Akce je i velmi přínosná volnočasová aktivita pro školáky - mají možnost potkat své sportovní vzory, seznámit se na besedě s jejich životními příběhy a něco nového se naučit na některém z workshopů.

Celá akce proběhne od pátku do neděle první tři listopadové dny ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze. Prostory návštěvníkům nabídnou promítací sál, který bude sloužit i jako dějiště workshopů, kavárnu a velký sál pro vyhlášení vítězných snímků a večerní hudební program.

 

Národní Galerie - Ve...
Tel: 224301122
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: