Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Festival francouzského filmu 2013

Francouzský institut v Praze

zpět na výpis akcí
 

16. ročník Festivalu francouzského filmu se bude konat v listopadu v Praze, Brně a Českých Budějovicích.

Začátek:21. 11. 13
Konec:27. 11. 13
Cena:90 Kč
Čas:18:30 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Festival francouzského filmu představí 10 předpremiérových titulů včetně filmu oceněného Zlatou palmu v Cannes ŽIVOT ADÈLE (La vie d’Adèle) režiséra Abdellatifa Kechiche.

O Cenu diváků se utká sedm nejnovějších francouzských titulů vybraných českými filmovými kritiky. Zvláštní uvedení připomene životní jubileum Jeana-Paula Belmonda filmem MUŽ Z RIA (L’Homme de Rio) režiséra Philippa de Broky. 

V sekci Filmové hity budou moci diváci navštívit to nejlepší, co se z francouzské kinematografie objevilo v české distribuci v uplynulém roce a novinky francouzských titulů budou uvedeny v distribuční předpremiéře. 

Součástí festivalu bude i tradiční a divácky oblíbený Večer krátkých filmů sestavený ze snímků mladých francouzských režisérských talentů uvedených na světových filmových festivalech.

Festival se koná: v Kině 35 Francouzského institutu v Praze, Světozor, Lucerna, multikině CineStar Anděl. 

Vstupné na festivalové projekce činí 90 Kč

Francouzský institut...
Tel: 221401011
různě po Praze
Praha
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: