Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
září

World Press Photo

Univerzita Karlova

zpět na výpis akcí
 

Výstava nejlepších novinářských fotografií.

Začátek:25. 09. 13
Konec:13. 10. 13
Cena:od 60 Kč
Čas:12:30 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Nejlepší novinářské fotografie budou opět k vidění v pražském Karolinu.

Devatenáct porotců vybralo a ocenilo z celkového počtu 5 666 přihlášených profesionálních fotografů z celého světa 54 žurnalistů. Více než dvěstě snímků mapuje všechny důležité momenty roku 2012. Byl to rok válečných konfliktů v Sýrii, na Blízkém východě, v Súdánu, ale byl to také rok Olympijských her v Londýně. Kromě „velkých“ věcí se děly i věci menší – v přírodě, v rodinách a všechny stály za snímek… Porotci letos vybírali z neuvěřitelných 103 481 zaslaných snímků!

Nás může těšit, že hlavní cenu v kategorii Sport získal první cenu český autor Roman Vondrouš (držitel Ceny Prahy 2013) za sérii snímků z Velké pardubické. Jeho dalších dvanáct skvělých fotografií z dostihů můžete vidět i v doprovodné výstavě – Cross Country Steeplechase.

Pro školy jsme letos připravili novinku, kde především učitelé najdou vše, co je pro návštěvu výstavy podstatné.

Plné vstupné – 100,- Kč
Snížené vstupné – 60,- Kč (senioři, držitelé průkazu ZTP).

Karolinum
Tel:
Ovocný trh 3-5
Praha
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: