Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
října

IMPRO PRAGUE 2013

Impro Institut

zpět na výpis akcí
 
Tip

Impro Prague je mezinárodní festival mapující progresivní trendy v oblasti divadelní improvizace a Divadelních sportů (Theatresports). 

Začátek:31. 10. 13
Konec:02. 11. 13
Cena:od 350 Kč
Čas:19:00 - 23:00
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

První ročník mezinárodního festivalu improvizačního divadla nesoucí název IMPRO PRAGUE odstartuje 31. října 2013 v pražském Švandově divadle. Milovníci kultury a umění, ale i lidé s chutí po nevšedních zážitcích si přijdou na své. Třídenní festival improvizace slibuje návštěvníkům široký výběr zábavy.

Účastníci akce se mohou těšit na pestrou paletu vystoupení českých i zahraničních divadelních skupin, workshopy s profesionály, nácviky divadelních vystoupení a panelové diskuze o současném stavu českého i evropského divadla. Součástí programu jsou také vystoupení světových špiček v oblasti improvizačního divadla. Jednou z hlavních hvězd festivalu IMPRO PRAGUE je belgický herec Yann van den Branden, hvězda belgické verze americké improvizační TV show Who´s line is it anyway, který je v současnosti nejvýraznější postavou evropské improvizační divadelní scény. Svou účast na festivalu přislíbil také rakouský divadelní spolek Theater im Bahnhof, jehož členové se těší oblibě nejen v státech Evropy, ale i v Kanadě a USA.

S účastí zahraničních hostů se festival ponese v dvojjazyčném duchu. Účastníci akce se však nemusí obávat jazykové bariéry. Program je postaven tak, aby si vystačili i s jednoduchou angličtinou. „Naším cílem je rozšířit povědomí o existenci tohoto nevšedního žánru, ale také obohatit českou improvizační scénu o kulturní zvyky ze zahraničí, a to tím nejpřirozenějším způsobem. Návštěvníci našeho festivalu se ocitnou jak v roli diváka, který ovlivňuje příběh, tak i v roli vystupujícího herce, který si užívá záře jeviště a potlesku diváků,“ vysvětluje myšlenku festivalu Martin Vasquez, zakladatel České improvizační ligy a hlavní organizátor akce IMPRO Prague.

Na hladové po odpočinku a uvolněné komunikaci s ostatními čeká příjemné překvapení v podobě relaxační zóny ImproCafé. Ta účastníkům poskytne zázemí ojedinělého formátu.

IMPROINSTITUT
Tel: 723627790
Sluneční nám. 14
Praha 5, 158 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: