Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
března

Jeden svět 2024

Člověk v tísni

zpět na výpis akcí
 

Jeden svět vám letos představuje 80 dokumentárních filmů, 16 hraných filmů a 10 imerzních filmů ve 12 filmových kategoriích.

Začátek:20. 03. 24
Konec:28. 03. 24
Čas:12:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Jeden svět vám letos představuje 80 dokumentárních filmů, 16 hraných filmů a 10 imerzních filmů ve 12 filmových kategoriích. Imerzní filmy bude možné zhlédnout v Galerii Lucerna. 

Všechny filmy uvádíme s českými titulky a jsou přístupné také pro anglicky mluvící. Výjimkou jsou projekce označené piktogramem R, které jsou pouze v českém znění bez titulků. Osm imerzních filmů je v anglickém jazyce, filmy 21–22 Čína a Bezútěšné nemají dialogy a jsou proto přístupné i pro neslyšící a nedoslýchavé. 

Součástí festivalu je debatní program – mimo standardní pofilmové debaty v programu najdete také další debatní formáty. 

Debaty se zahraničními hosty jsou tlumočeny do českého jazyka. Ve velkých sálech kin Lucerna a Světozor jsou debaty s českými i zahraničními hosty tlumočeny do českého i anglického jazyka.

Festival Jeden svět je už více než čvrt století jednou z neodmyslitelných součástí působení společnosti Člověk v tísni. Od svého vzniku v roce 1999 přináší domácímu publiku dokumentární filmy o lidských právech z celého světa, které se promítají v desítkách měst po celé republice a také na českých základních a středních školách. Jeden svět získal čestné uznání organizace UNESCO za výchovu k lidským právům. 

Jeden svět je dnes největším festivalem svého druhu na světě.  

Každoročně na něj přijíždějí desítky hostů z různých zemí světa – nejen filmových tvůrců a tvůrkyň, ale také protagonistů a protagonistek a obhájců a obhájkyň lidských práv. Diskuse s nimi jsou jedním z pilířů programu.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: